17 december 2016
10:00

Örlogsstaden IBK

Referat: Gantesbo IBK (02/03) - Örlogsstaden IBK

Efter Björklövens rättvisa vinst igår så var det dags att välkomna Örlogsstaden IBK till vår hemmaborg. Båda lagen kommer till spel med mycket folk. Vi är lite klyvna hur vi ska lägga upp matchplanen. Vi kör på tre forwardspar och bestämmer att firma Sjölund och Kevin ska störa ÖIBK lite högre upp i banan. De andra två spelar lite mer defensivt.

Efter en koncentrerad uppvärmning så är det dags för match. Vi får en bra start när Eriksson kan göra 1-0 efter 04:57 fint framspelad av Linuz. Är mycket stök och bök i första perioden. Vi stressar alldeles för mycket i vissa moment. Efter 11.42 så drabbas vi av en utvisning när vi misslyckats vid ett byte. Efterföljande boxplay blir tyvärr kostsamt när ÖIBK kan kvittera. Perioden slutar 1-1.

Tränarstaben är inte nöjda efter första. Vi gör det väldigt svårt för oss själva. Vi anfaller med tre gubbar utan hela laget blir involverade. Vi måste utnyttja backarna i anfallsspelet.

Tror att de tog emot kritiken på ett bra sätt. Klockan stanner på 00:27 när Sjölund bakom mål listigt frispelar Eriksson i låga slottet och vi är i ledning. Blir en favorit i repris efter 02.32 när Sjölund återigen spelar en glömt Eriksson i låga slottet. Det är nu ett helt annat hemmalag. Vi har bra kontroll på matchen och när målvakten/forwardenHenke tar med sig bollen på tennis så är 4-1 ett faktum framspelat av Gotte. Efter målet så tar bortalaget en timeout. Vi snackar ihop oss och betonar vikten av att spela enkelt. Det är inte vi som måste göra mål. Deras timeout påverkar inte spelet nämntvärt. Vi fortsätter att ha bra kontroll på matchen och när Eriksson gör 5-1 på tennis framspelad av Linuz så känns det klart. Innan perioden är slut så blir Kevin utvisad två minuter för för slag?.

Vi börjar tredje akten med en man mindre i 01.09. Efter ett mycket bra BB så är det klart. Öibk försöker komma närmare och vi slappnar av i intensiteten. Vi tar en timeout efter 09.19 för "väcka" spelarna. Innan matchen är slut så får vi chansen fem mot fyra där Gotte kan prickskjuta in 6-1 bakom en skymt målvakt. Slutresultatet skrivs till 7-1 när Oskar påpassligt frispelar Kevin i en löpning på djupet.

Är riktigt imponerad i två perioder. Ni jobbar för varandra och vi spelar som ett lag. Vi vinner helt rättvist. Nu väntar två träningar innan tomten kommer. Forsätter vi ha samma driv
på träningarna så blir det en intressant vår.
Mål: 1-1,4-0, 2-0
Skott: 34-16(11-4,12-7,11-5)